Sällskapsmeny

 

Meny Ascheberg
Tre smaker från det svenska smörgåsbordet
Three small sandwiches from the Swedish smorgasbord

Slaktarbiff från Ölanda med friterad potatis, ölkokta lökar, spenat, dragonmajonäs och rödvissås
Swedish butchers steak with fried potatoes, beer braised onion, spinach, tarragon mayonnaise and red wine sauce

Crème Brûlée

475:-

 

Meny Erik Dahlberg
Tre smaker från det svenska smörgåsbordet
Three small sandwiches from the Swedish smorgasbord

Lättrimmad torskrygg med räkor, pepparrot och brynt smör
Lightly salted cod with shrimps, horseradish and browned butter

Vaniljglass med myltade hjortron och mandelcrisp
Vanilla ice cream with luke warm cloudberries and almond crisp

505:-

 

Meny Karl Gustav
Professor Wretmans toast Skagen toppad med löjrom
Professor Wretmans “toast Skagen”, shrimps, dill, mayonnaise, with bleek roe

Smakas köttbullar med potatismos, rårörda lingon och inlagd gurka
”Smakas” meatballs with mashed potatoes and lingonberries

Vaniljglass med myltade hjortron och mandelcrisp
Vanilla ice cream with luke warm cloudberries and almond crisp

420:-

 

Meny Segerstedt
Svensk buffelmozzarella på rågbröd med tomater och dragon
Swedish Buffalo mozzarella on sweet rye bread with tomatoes and tarragon

Potatisgnocchi med nässlor, vårprimörer, bönor och Almnäs tegel
Potato gnocchi with nettles, primeur vegetables, beans and rind cheese from Almnäs bruk

En kula citronsorbet
Lemon sorbet

375:-