Menu-english

 

Before

 

Swedish herring tray with ”Västerbotten” cheese and homemade crisp bread  139:-

Bleek roe from Bottenviken with toast and traditional assortments 30g.  250:- / 50g.  295:-

Professor Wretmans “toast skagen”, shrimps, mayonnaise, dill, with bleek roe  165:-

Three small sandwiches from the Swedish smorgasbord  165:-

 

Meat/Fish

 

Smakas köttbullar med potatismos, rårörda lingon och inlagd gurka  170:- / XL 195:-

Halstrad gös med syrad gurka, fänkål och äpple, bränd grädde och 

färskpotatis slungad i nässelpesto  245:-

Biff Rydberg  265:-

Smakas fiskgratäng  225:-

Grillad blomkål med linsragu, citronbakade gulbetor, ramslökscréme

samt rökta mandlar  189:- (veg.)

Sotad gravad lax med hovmästarsås, dillstuvad potatis och kavringskrust  225:-

Liten blandsallad vid sidan om  65:-

Tomat och rödlökssallad  65:-

 

After

 

Lemon sorbet  55:-

 With a dash of Swedish vodka 85:- 

Chocolate and almond tarte seasoned with cognac 

served with crème fraiche  105:- 

Strawberry compote with vanilla ice cream, whipped cream and meringue  105:- 

Plopp or Dajm  24:-

Coffee sweets  39:-