Meny

 

 

For menu in English, click here.

 

 

Före

 

 

Smakas sillvariationer med Västerbottenost och hembakat knäcke  139:-

Löjrom från Bottenviken på toast med klassiska tillbehör  30g.  250:- / 50g.  295:-

        Stuvad skogssvamp på toast toppad med stekta kantareller och Svedjans gårdsost  155:

Tartar på hjortinnanlår med dijonnaise, konfiterad äggula, picklad lök & mandelpotatischips  165:-

           Ostron, Fine de Claire, med schalottenlöks & champagnevinägrett 1 st  35:-/ 6 st 170:-

Smakas charkplanka med ett urval av svenska charkuterier  149:-

      Plateau i tre etage med våra favoriter från det svenska smörgåsbordet, min 2 pers. 220:-/pers.

 

 

Kött/Fisk

 

 

Smakas köttbullar med potatismos, rårörda lingon och inlagd gurka  165:- / XL 190:-

Älgwallenbergare med skogssvampcreme, rostade morötter och viltsky  210:-

Bakad långa med vitvinsstuvad kål, potatis & krabbkroketter samt löjrom  245:-

Ciderkokta blåmusslor med äpple, vildsvinssalamismul, citronmayo och friterad potatis  215:-

Mor Anna-lisas kåldolmar med gräddsås, potatispuré och inlad gurka  189:-

Höstsallad med confiterad anka, krispig kål, bönor och apelsindressing  205:-

Rostad blomkål med blomkålspuré, pepparrotspesto, hasselnötter, vitlök och persilja  189:- (veg.)

Helstekt rödtunga med räkor, pepparrot, rödbetor och brynt smör  235:-

Tartar på hjortinnanlår med dijonnaise, konfiterad äggula, picklad lök och mandelpotatischips  265:-

Liten blandsallad vid sidan om  65:-

Tomat och rödlökssallad  65:-

 

 

 

Smakas köttfest för två:

Ryggbiff på ben med tomat & löksallad, kvällens urval av såser samt friterad potatis  625:-

 

 

 

Efter

 

 

En kula citronsorbet  55:-

med en skvätt svensk vodka 85:-

Crème Brûlée  95:-

Fransk choklad & mandeltarte med crème fraiche  105:-

Mormor Sonjas äppelpaj med mandelmassa, havre smul och gammaldags vaniljsås  105 :-

Plopp eller Dajm 24:-

Kaffegodis  39:-