Meny

 

 

For menu in English, click here.

 

Före

 

Smakas sillvariationer med Västerbottenost och hembakat knäcke 139:-

Löjrom från Bottenviken på toast med klassiska tillbehör 30g. 250:- / 50g. 295:-

Skummig havskräftssoppa med eldad pilgrimsmussla och torkad tomat 155:-

Råbiff på hjortinnanlår med picklesmajonnäs, rökt äggula, friterad tändstickspotatis och krasse 165:-

Ostron, Fine de Claire, med schalottenlöks & champagnevinägrett 1 st 35:-/ 6 st 170:-

Tartar på röding med gurka, dillmajonnäs, friterade blåmusslor och timjan & brödkrust 155:-

Variation på höstbetor med mandel & getostpesto, krispig sallad och hasselnötter 125:- (veg.)

Smakas charkplanka med ett urval av svenska charkuterier 149:-

 

Plateau i tre etage med våra favoriter från det svenska smörgåsbordet, min 2 pers. 220:-/pers

 

 

Kött/Fisk

 

 

Smakas köttbullar med potatismos, rårörda lingon och inlagd gurka 165:- / XL 190:-

Älgwallenbergare med skogssvampcrème, rostade morötter och viltsky 210:-

Lättrimmad långa med räkor, pepparrot, friterad ansjovis och brynt smör 245:-

Sallad med tunt skivad sotad oxfilé, sparrisbroccoli, granatäpple och hasselnöt 225:-

Vildsvinsbourguignon med syltlök samt tryfferad potatispuré 235:-

Korngrynsotto med bakat ägg, pumpa, ostronskivling och pumpafrön 189:- (veg.)

Helstekt rödtunga med bakade smålökar, sidfläsk, kapris och brynt citronsmör 235:-

Rosastekt ankbröst med gräddstuvad grönkål, plommon & rödvinssky samt potatis & västerbottenkroketter 235:-

Råbiff på hjortinnanlår med picklesmajonnäs, rökt äggula, friterad tändstickspotatis och krasse 265:-

Liten blandsallad vid sidan om 65:-

Tomat och rödlökssallad 65:-

Smakas köttfest för två:
Ryggbiff på ben med tomat & löksallad, kvällens urval av såser samt friterad potatis 625:-

 

 

Efter

 

En kula citronsorbet 55:-
med en skvätt svensk vodka 85:-

Crème Brûlée 95:-

Vaniljglass med myltade hjortron och mandelcrisp 105 :-

Bakad chokladcréme med mandelkaka och blodgrapesorbet 105:-

Plopp eller Dajm 24:-

Kaffegodis 39:-